Menu Sluiten

Sauna kachels

Het hart van de sauna is natuurlijk de sauna kachel, daarbij moet een keuze gemaakt worden of je deze wilt verwarmen doormiddel van hout of elektriciteit. Met zowel de hout gestookte als de elektrische kachels heb je de keuze uit 2 verschillende merken waar wij mee samen werken; Harvia en HUUM.

Bij een elektrische sauna kachel kies je voor gemak en comfort. Met een druk op de knop, of in sommige gevallen zelfs vanaf je mobiele telefoon, tover je de sauna in een mum van tijd om tot een ware wellness. Met de 5 elektrische modellen van Harvia en HUUM zit er altijd een kachel bij die bij je past.

Wanneer je kiest voor een hout gestookte sauna kachel dan kies je voor een romantisch authentiek knapperend vlammenspel. Een ander voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met de aanleg van (kracht)stroom kabels. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van elektrische of hout gestookte sauna kachels, lees dan snel in 1 van onze blogs verder.

Ben je benieuwd naar de prijzen van de kachels? Download onze prijslijst om alle modellen en uitvoeringen te bekijken.

Elektrische kachels

Harvia Delta (standaard inbegrepen bij Ø190 sauna’s)

De Harvia Delta zit standaard inbegrepen in onze kleinere sauna’s die een diameter van 190 cm hebben. Door het compacte formaat van deze sauna’s is er minder vermogen nodig om deze op te warmen waar je dus ook prima met de Harvia Delta uit de voeten kunt.

De Harvia Delta heeft een vermogen van 3,6 kW waardoor hij geen krachtstroom nodig heeft en gewoon werkt op een één fase 230 volt aansluiting.

 

 

Harvia The Wall (standaard inbegrepen bij Ø230 sauna’s)

De Harvia The Wall is een krachtige elektrische wandkachel met verschillende vermogens. Door het compacte design en de wand ophanging neemt de kachel weinig ruimte in.

De saunakachel is eenvoudig te bedienen met de knoppen aan de zijkant. Hiermee kan vooraf ingesteld worden na welke tijd de sauna aan springt, en vervolgens hoe lang de saunakachel aan blijft. Zo schakelt de saunakachel altijd uit mocht je het een keer vergeten.

 

 

Hariva Cilindro

De Harvia Cilindro is een prachtige staande elektrische saunakachel met een sexy design. Door de vorm kan de stoom productie beter gereguleerd worden. Gooi je het water er via de zijkant op dan ontwikkeld er minder stoom dan wanneer je het vanaf boven over de kachel giet.

De saunakachel is verkrijgbaar in twee verschillende vermogens en met maar liefst 3 verschillende bedieningsmogelijkheden. De saunakachel kan eenvoudig worden bediend met knoppen aan de voorzijde, via een display in de sauna of zelfs via een app.

HUUM Drop

Dit is pure elegantie. Een mooi slanke figuur met ronde vormen, wie vindt dat niet mooi? Door het minimalistische design van de saunakachel zijn bijna alleen maar de mooie ronde sauna stenen zichtbaar. En mede door de wandbevestiging neemt dit slanke design weinig ruimte in.

Dit mooie modelletje van HUUM is te verkrijgen in 6 en 9 kW en komt altijd met een extern display, welke ook uit te breiden is met Wifi.

HUUM Hive Mini

De Rolls Royce onder de saunakachels. Maar deze saunakachel onderscheidt zich niet alleen met zijn looks maar is door zijn vorm ook heel effectief. Door het minimalistische design wordt de warmte overgedragen door de stenen en niet door het RVS waardoor de stoom langer in de sauna blijft hangen.

Deze luxe saunakachel is in 6 en 9 kW te verkrijgen en wordt bediend via een externe display die ook uit te breiden is met Wifi.

Hout gestookte kachels

Harvia M3

Vind je het ook zo leuk om je sauna warm te stoken met hout? Dan is de Harvia M3 de perfecte keuze voor jou. Door het hoge vermogen is deze sauna kachel in elk type sauna toepasbaar, van groot naar klein. En zo heb je geen gedoe met het aanleggen van (kracht)stroom naar je sauna.

Harvia 20 Pro

Heb je een wat grotere sauna en wil je nog meer power dan de Harvia M3 dan is daar de Harvia 20 Pro. Deze heeft een maximaal vermogen van maar liefst 24 kW, dat is 7,5 kW meer dan de M3. Dan weet je zeker dat je je grote sauna in een mum van tijd lekker op temperatuur stookt.

HUUM Hive Wood

De Rolls Royce onder de hout gestookte saunakachels. Bij deze houtkachel is het niet alleen leuk om naar een knapperend vuurtje te kijken, maar geniet je ook van dit prachtige design. Door het minimalistische design wordt de warmte overgedragen door de stenen en niet door het RVS waardoor de stoom langer in de sauna blijft hangen.

Benieuwd naar de prijzen?

Download hier onze prijslijst