Menu Sluiten

Nieuws

Voorbereiden op een duurzame barrel in je tuin

Voorbereiden sauna in tuin

Voorbereiden op een duurzame barrel in je tuin

 

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om een saunabarrel van Tinyrebel te kopen. Een fantastische en duurzame keuze! Binnenkort komen wij jouw prachtige rebel in je tuin plaatsen. Maar er zijn nog een aantal dingen die je moet voorbereiden en waar je rekening mee moet houden. Je leest ze in deze blog.

De fundering

Een stevige basis voor je duurzame barrelsauna is ontzettend belangrijk. Afhankelijk van het type sauna dat je hebt gekozen, ontvang je een tekening voor de positie van de funderingsbalken. Zorg je ervoor dat deze stevig ondersteund worden? Onze barrels wegen namelijk tussen de 700 en 1.000 kg, afhankelijk van het type en de kachel.

De fundering kan je op verschillende manieren maken, zolang die de funderingsbalken maar goed ondersteunt. Het is in ieder geval belangrijk dat de fundering waterpas is, want anders kan de deur gaan klemmen. Kies je voor een volledig bestraat terras of een natuurlijke groene look met gras? In dat laatste geval kan je ervoor kiezen om alleen onder de funderingsbalken te straten. En een tip van ons: gebruik dikke opsluitbanden. Graaf een deel van het gras uit, plaats zand en leg hier de opsluitbanden op hun zij neer.

Dat is nog lang niet alles! Want je kan de sauna ook op een vlonder zetten. Let er wel goed op dat de constructie het gewicht aankan. En daarnaast is het belangrijk voor elk type ondergrond dat water goed weg kan lopen onder de sauna. Wij, maar ook de sauna’s houden niet van constant natte voeten.

Elektra

Ook een belangrijke om niet te vergeten: elektriciteit. Onze sauna’s komen standaard met verlichting. Hiervoor dient een 230 volt aansluiting aangelegd te worden. Kies je voor een elektrische saunakachel met krachtstroom? Dan is het belangrijk om te zorgen voor de juiste aansluiting. Dan hoeft er geen aparte 230-volt aansluiting aangelegd te worden. Voor technische specificaties kan je ons altijd een berichtje sturen.

Meestal monteren we de aansluitingen aan de achterkant van de barrel, tenzij je hebt gekozen voor een volledig panoramaraam. Het is daarom de bedoeling dat je (kracht)stroomkabel tot aan de achterkant van de sauna komt. Wij maken je sauna helemaal klaar voor gebruik. Het enige wat jij hoeft te regelen is de elektriciteit. Goed geregeld he?

Als je voor een elektrische sauna hebt gekozen, moet je meestal een aanpassing doen in je meterkast. Er moet namelijk een aparte krachtstroomgroep aangelegd worden.

Kies je voor een hout gestookte sauna? Dan is een 230-volt aansluiting voldoende. De verlichting verbruikt heel weinig, waardoor deze makkelijk afgetakt kan worden van bijvoorbeeld je tuinverlichting of een aansluiting in de schuur.

Toegang en bereikbaarheid

We bouwen je barrel op in je tuin. Het is daarom belangrijk dat je tuin bereikbaar en toegankelijk is en dat we onze bus met aanhanger dichtbij kunnen parkeren. Als dit niet zo is, is het mogelijk dat er extra (parkeer)kosten gerekend worden. Voor de opbouw op een dakterras of een andere bijzondere locatie, maken we gebruik van een kraan. Deze extra kosten worden aan jou doorberekend.

Als laatste is het belangrijk dat er aan de voor- en zijkant van de barrel ongeveer 70 cm ruimte is om te werken. Aan de achterkant kunnen we de barrel vrij strak tegen de schutting opbouwen, zolang we er maar tussen kunnen voor het aansluiten van elektra.

Zo, het voorbereiden zit erop. Het is bijna tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten van jouw duurzame sauna!