Menu Sluiten

Nieuws

Welke hottub is geschikt voor mij?

elektrische-hottub-tinyrebel

Welke hottub is geschikt voor mij?

Je ziet het al helemaal voor je. Op dat mooie plekje in de tuin zou een hottub kunnen staan waar je heel het jaar door van kunt genieten. Maar je vraagt jezelf af, welke hottub is geschikt voor mij?

Hottubs zijn er in verschillende varianten te krijgen; van groot naar klein, van kunststof of hout, houtgestookt of elektrisch, en ga zo maar door. In deze blog helpen we u graag een stukje verder en gaan wij dieper in op de geschikte maat en of gaan we dieper in op kunststof of hout. In een volgende blog gaan we verder in op houtgestookt, hybride of elektrisch.

Hout of kunststof?

De traditionele hottubs zoals ze vroeger gebruikt werden, bestonden vaak uit een ronde ton van volledig hout. Later werd de binnenschaal gemaakt van kunststof. Dit omdat een hottub volledig van hout veel meer nadelen kent dan een hottub van hout met een kunststof schaal.

Op de markt zie je nog af en toe nog wel eens een volledige houten hottub voorbij komen maar wij van Tinyrebel raden het af vanwege het comfort en het gemak. Vandaar dat er in ons assortiment alleen maar hottubs te vinden zijn met een kunststof schaal.

Binnen de kunststof schaal zijn er verschillende varianten. Er bestaan hottubs met een rechte zitting of met een ergonomische zitting. Wij van Tinyrebel zijn er van overtuigd dat een hottub een heerlijk geniet momentje is, samen met familie, vrienden of gewoon even lekker helemaal alleen. Maar vooral dat u goed kunt ontspannen en wanneer u gaat zitten, u gelijk de juiste comfortabele houding aanneemt. Want eerlijk is eerlijk, met een rechte rug en rechte zitting is dat niet het geval. Daarom zijn al onze hottubs voorzien van een schaal met een ergonomische zitting. Zo zit u heerlijk ontspannen op een verantwoorde manier in uw hottub.. en dit is wel zo lekker.

Welke vorm binnenkant?

Bij de hottubs van Tinyrebel maken we slechts onderscheid in 3 schalen; een volledige ronde schaal, een schaal met een verhoogd zitje of een ovale schaal. Een volledig ronde schaal heeft als voordeel dat u met een groot gezelschap in de hottub kunt stappen. Deze variant kunnen wij uitvoeren met een interne of externe houtkachel. Bij een externe houtkachel moet u rekening houden met extra ruimte buiten de afmeting van de hottub voor het plaatsen van de houtkachel. En let ook op dat de houtkachel met zijn deurtje aan de voorzijde toegankelijk is voor het (bij)vullen van hout.

De schaal met het verhoogde zitje passen wij toe bij drie van onze modellen, namelijk in de hottub met de interne kachel, de elektrische of de hybride hottub. Bij deze schaal is dus een klein deel van de zitting verhoogd. De ruimte onder de zitting wordt op verschillende manieren goed benut. Bij de hottub met de interne kachel wordt onder het verhoogde zitje de kachel geplaatst met als resultaat een mooie compacte hottub. Het enige wat een klein beetje uitsteekt is de kachelpijp.

De ovale schaal is onze kleinste hottub. Deze is geschikt voor 2 personen en lekker compact. Deze is uit te voeren met een externe kachel, maar ook met een interne kachel. Het voordeel van de interne kachel is dat deze nog compacter is, en u deze hottub makkelijker kwijt kunt in uw tuin. Alleen heeft deze variant wel een lagere capaciteit waardoor het iets langer duurt om deze op temperatuur te brengen.

Wij kunnen elke variant schaal uitvoeren als een hybride hottub, of een volledig elektrische hottub. Is maar net waar uw keuze naar uit gaat.

De houtkachel

De houtkachel is een belangrijk onderdeel van uw hottub. Wij hebben 3 verschillende type houtkachels. Namelijk de externe kachel, en 2 varianten van de ingebouwde kachel. Deze 2 interne kachels zijn te onderscheiden in een grotere versie (de standaard) en een compactere horizontale versie (de horizon).

De standaard interne hottub houtkachel heeft de hoogste capaciteit van de 3 kachels. Met deze kachel is uw hottub het snelste op temperatuur. Het nadeel hiervan is dat deze 1 a 2 zitplekken in uw hottub inneemt. Desalniettemin is deze hottub zeker nog groot genoeg voor een gezin of een groep vriend(inn)en. Twee voordelen zijn dat u op het verhoogde zitje lekker uw arm kan laten rusten of u kunt er even op gaan zitten om af te koelen.

Wil je toch het maximale uit je hottub halen qua zitplekken dan is de externe houtkachel of de horizontale kachel een goede optie. Bij de externe is extra ruimte buiten de hottub nodig waar rekening mee gehouden moet worden. De horizontale houtkachel heeft als voordeel dat deze erg compact is, niet buiten de hottub uitsteekt en geen extra zitplekken inneemt. Door z’n compacte formaat heeft deze een lagere capaciteit waardoor de opwarmtijd van de hottub langer is.

Verder moet er rekening worden gehouden met dat de kachel bereikbaar is voor het opstoken van de hottub. Het deurtje moet goed bereikbaar zijn om de hottub te kunnen vullen met hout.

De afwerking

Tijdens uw zoektocht naar een hottub bent u het vast tegen gekomen. De verschillende soorten hout die gebruikt worden voor de bekleding van de hottub. Waar voorheen veel gebruik werd gemaakt van (red) ceder als de bekleding van de luxere hottubs, zien we nu steeds meer de term thermowood voorbij komen. Wat betekent thermowood nu eigenlijk en waarom is het zo aantrekkelijk?

Thermowood is een verzamelnaam voor hout dat thermisch gemodificeerd is. Bij dit proces ondergaat het hout een warmtebehandeling waardoor de chemische structuur van het hout veranderd. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheidsklasse van zachte houtsoorten van klasse 5 naar klasse 2 of zelfs klasse 1 gaan.

Dit is een groot verschil vergeleken met bijvoorbeeld vurenhout, want vurenhout heeft namelijk een duurzaamheidsklasse van 4 of 5. Helaas zijn er op de markt nog veel hottubs te koop die gemaakt zijn van vurenhout. Vaak zijn deze hottubs erg gunstig geprijsd dankzij deze “goedkopere” houtsoort waardoor ze erg aantrekkelijk zijn. Maar pas op bij deze hottubs, doordat dit hout zo laag is in duurzaamheid is het minder tot niet geschikt om langdurig buiten te staan en wanneer het onbehandeld is, is het ook nog eens gevoelig voor houtrot en schimmels. De levensduur van een hottub van vurenhout is dus aanzienlijk minder.

Tinyrebel maakt voor alle hottubs gebruikt van thermowood. De duurzaamheidsklasse is hoog en het is ook nog eens milieu verantwoordelijk geproduceerd. De warmtebehandeling van ons hout gebeurt door middel van een stoom behandeling bij ongeveer 200 graden. Dit allemaal zonder toevoegingen van chemicaliën. En dan nog een kleine bonus, doordat wij Europees hout gebruiken hoeft het hout geen lange reis te ondergaan voordat het bij u terecht komt, wat weer beter is voor het milieu.

Door deze warmtebehandeling kan de hottub zonder enig probleem buiten blijven staan en heeft het onbehandeld een levensduur van 15 a 25 jaar. U krijgt in dit geval een duurzaam hottub van goede kwaliteit, voor een zachte prijs.

Zoeken maar!

Na het lezen van deze blog kunt u meer gericht gaan zoeken naar welke hottub het beste bij u past en heeft u misschien uw wensenlijstje wel aangepast. Nu kunt u aan de slag met het uitzoeken van welke variant hottub het beste bij u past; groot of klein, kunststof of hout.

Er valt nog veel en veel meer te vertellen over onze hottubs. In de volgende blogs gaan wij dus graag verder in op houtgestookt of elektrisch, maar ook welke accessoires of extra opties u bij de hottubs kunt kiezen; van een jet massage systeem tot een geïsoleerde cover.

Tot de volgende blog!

Groeten,

Team Tinyrebel.