Menu Sluiten

Nieuws

Voorbereiden op een hottub in je tuin

Voorbereiding hottub in tuin

Voorbereiden op een hottub in je tuin

 

Yes, je hebt een hottub bij Tinyrebel in Zeeland aangeschaft! Jij begint in ieder geval zen aan het nieuwe jaar. Nou ja, nadat je de voorbereiding voor de plaatsing getroffen hebt dan. Deze blog neemt je stap voor stap mee in wat je te wachten staat.

 

De perfecte plek voor je hottub

Bij het kiezen van een perfecte plek voor je hottub, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en die je kunt voorbereiden. Je leest ze hieronder.

  • Beschutte plek
    Met een hottub van Tinyrebel in je tuin steel je gegarandeerd de show. Maar je wil er wel van kunnen genieten zonder nieuwsgierige gluurburen. Kies daarom een beschutte plek voor je hottub.
  • Meten is weten
    Heb je een fijne en beschutte plek gevonden in je tuin? Dan is het tijd om te meten of de hottub daar past. Wel zo handig!
  • Stevige en vlakke ondergrond
    Zorg voor een vlakke ondergrond waar het (regen)water goed wegloopt. Laat je de hottub op een vlonder plaatsen? Dan moet de ondergrond genoeg stevigheid bieden. Afhankelijk van het model dat je kiest, weegt de hottub ongeveer tussen de 1.000 en 1.500 kilo. Dit is inclusief water en personen.

 

Extra ruimte voor houtkachel

Naast dat er genoeg ruimte voor je hottub is, moet ook de houtkachel goed bereikbaar zijn.

Het deurtje van de kachel moet open kunnen om ‘m te vullen met hout. Heb je gekozen voor een hottub met externe kachel? Zorg dan voor extra ruimte naast de hottub. Bij een filtersysteem moet je ook extra ruimte vrijhouden.

Voldoende kabellengte elektrische en hybride hottub

Heb je gekozen voor een elektrische of hybride hottub met verlichting, bubbels of jetmassage-stralen? Dan heb je elektriciteit nodig. Het mooiste is om de kabel weg te werken. Bijvoorbeeld door de kabel onder de hottub uit te laten komen. Zorg in dit geval voor voldoende kabellengte nodig.

Elektriciteit van de hottub

Aan de binnenkant van de hottub zit een standaard 230 volt stekker die je kunt bereiken via een klein luikje aan de zijkant. Als je hottub uitgevoerd is met een Balboa besturingssysteem met elektrische verwarming, dan is de hottub voorzien van een CEE stekker. Deze elektrische verwarmde hottubs werken op 230 volt, maar het is wel noodzakelijk om deze op een aparte groep aan te sluiten in je meterkast. Een hottub zonder elektrische verwarming heeft geen aparte groep in de meterkast nodig. Let er ook op dat de (grond)kabel die aangelegd wordt de juiste aderdikte heeft, vooral als het gaat om lange afstanden. Ons advies is om voor een kabel met aderdikte van minimaal 2,5 mm2 te kiezen.

Hottub uit Zeeland naar een bereikbare eindbestemming

Is de eindbestemming van de hottub bereikbaar? Ronde hottubs leveren we op z’n kant. Houd hierbij rekening met een doorgang van 105 cm breed en 220 cm hoog, dat is inclusief pallet en palletwagen. Bij hottubs met een diameter van 225 cm moet de hoogte minimaal 245 cm zijn. Heb je een ovale hottub? Dan heb je een doorgang nodig van minimaal 120 cm breed.

Afvoeren van water uit je hottub

Net als de kabels, moet ook je tuinslang lang genoeg zijn. Geloof ons, je wil je hottub niet vullen met emmertjes water. Aan de zijkant van de hottub vind je de afvoer waarmee je de hottub laat leeglopen. Er kan zo’n 700 tot 1.100 liter water het terras oplopen. Liever geen waterballet? Sluit een slang aan om het water af te voeren naar de gewenste plek.

 

Dan zeggen we alleen nog: vullen en ontspannen maar!

 

Vragen?

Heb je vragen over het aanschaffen of plaatsen van een hottub? Of wil je onze modellen eerst in het echt zien? Stuur een mail naar info@tinyrebel.nl of kom langs in onze showroom in Middelburg.

 

Lees ook: Welke hottub is geschikt voor mij?